top of page
duotone-7_edited.jpg

Jing
          Lin

Mijn naam is Jing Lin en ik ben van Chinese afkomst. Op mijn zestiende ben ik samen met mijn ouders naar Nederland verhuisd. Voordat ik naar de Toneelacademie kwam, heb ik een modeopleiding gevolgd. Later besloot ik mijn interesse te volgen in theatervormgeving, wat resulteerde in mijn tweede opleiding. Dit jaar studeer ik af als scenograaf en kostuumontwerper.

 

Installatie project

PEER GYNT

Ontwerperproject

Mijn concept voor het stuk 'Peer Gynt' is gebaseerd op het idee dat elk levensproces unieke uitdagingen en ervaringen met zich meebrengt, als een kunstwerk van het leven zelf. Ik heb ervoor gekozen om de vorm van het vrouwelijk lichaam als basis te gebruiken, omdat dit een krachtig symbool van vrijheid vertegenwoordigt. Vrouwen laten ons zien dat ze alles kunnen bereiken wat ze willen. Door de vrouwelijke vorm als uitgangspunt te nemen, wil ik de kracht en vrijheid van vrouwen eren en dit concept integreren in mijn ontwerp

LEVEN IN TWEE CURTULEN

-生活在两种文化中

Theatraal essay

Mijn theatraal essay gaat over de levensfase waarin ik net naar Nederland kwam. Ik voelde me verloren en was mijn identiteit kwijtgeraakt. Mijn inspiratiebron is mijn omgeving en de ervaringen die ik in Nederland heb meegemaakt. In mijn essay onderzoek ik hoe ik mezelf kon reflecteren als vertrekpunt naar onbekende mensen.

Ik schrijf over de uitdagingen en emoties die ik ervoer tijdens de overgang van mijn vertrouwde omgeving in China naar de nieuwe, onbekende wereld in Nederland. Ik beschrijf de gevoelens van eenzaamheid, verwarring en culturele botsingen, maar ook de momenten van nieuwsgierigheid en ontdekking.

Deze ervaringen hebben me diepgaand beïnvloed en gevormd. Door middel van mijn essay, wil ik laten zien hoe ik mezelf heb leren kennen en mijn identiteit heb hervonden in een nieuwe context. Mijn doel is om anderen te inspireren en te laten zien dat het mogelijk is om je weg te vinden, zelfs in de meest uitdagende situaties.

VERANDERING

Installatieproject

Voor mijn installatieproject heb ik mijn persoonlijke ontwikkeling en groei als inspiratiebron genomen. Door verschillende invloeden van buitenaf ben ik veranderd in een vernieuwde versie van mezelf. Dit heeft niets te maken met mijn uiterlijk, maar eerder met mijn mentaliteit. Mijn installatie wil deze transformatie op een abstracte manier uitbeelden, waarbij de nadruk ligt op mijn mentale veranderingen. 

Klei - 塑 - sù

Praktijkproject

Mijn afstudeervoorstelling gaat over mijn Chinese achtergrond als uitgangspunt. Dit verhaal combineert verschillende

kleine verhaaltjes die ik echt heb meegemaakt. Ik wil op een abstracte manier laten zien hoe het was om van een bekend land naar een onbekend land te verhuizen. Die ervaring was spannend, eng, verdrietig, eenzaam, nieuwsgierig en ontroerend. Ik wist niet hoe ik mijn emoties van binnen naar buiten moest uiten omdat ik niet goed ben met woorden, maar ik wilde ze wel uitdruk ken. Daarom kies ik voor bewegingstheater. Want vertellen gebeurt niet alleen via woorden, maar ook via gevoel en lichaamshouding.

Quatere_1
bottom of page